ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Preambulum

A VDS LOG™ egy olyan platformot kínál a felhasználóknak, amin keresztül kontrollálhatják szállítmányozási tevékenységüket a megrendelés rögzítésétől a fuvarfeladat kiadásán át, az áru átadás-átvételén keresztül a raktárba érkezésig.

A szolgáltatást a magyar törvények alapján bejegyezett VDS LOG Logisztikai és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság nyújtja.

Szolgáltató: VDS LOG Kft.

Székhelye: 6000 Kecskemét, Izsáki út 8.

Logisztikai Iroda: 6000 Kecskemét, Szent István krt. 24. I. em. 9.

Levelezési cím: 6034 Helvécia, Sétatér utca 11/A.

Cégjegyzékszáma: 03-09-131650; Kecskeméti Törvényszék Cégbírósága, mint Cégbíróság

Adószáma: 26318060-1-03

Ügyvezető: Szabó Zoltán

A VDS LOG™ székhelye Kecskeméten, Magyarországon van. Működését ezen kívül helyi háttértámogatást nyújtó vállalkozások is segítik, amelyek csak és kizárólag belső támogatást nyújtanak a VDS LOG™ platform üzemeltetéséhez.

A szolgáltatóval a kapcsolatot felveheti központi e-mail címen info@vdslog.eu vagy az ügyvezető +36 20 438 0738 közvetlen mobiltelefonszámán keresztül.

1. A szolgáltatások köre

1.1. Az általános szerződési feltételek időről időre változhatnak, a feltételek az összes szolgáltatásunkra vonatkoznak, melyeket közvetlenül, vagy közvetve (például: harmadik felek bevonásával) nyújtunk az interneten, mobil eszközökön, e-mailen, vagy telefonon keresztül. 

1.2. Honlapunk böngészésével és használatával Ön kijelenti, hogy elolvasta, megértette és elfogadta az Általános Szerződési Feltételeket, az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Sütik (Cookie) alkalmazásával kapcsolatos kitételeket.

1.3. A Platformon keresztül cégünk (a VDS LOG Kft.) egy internetes felhasználói felületet nyújt, amin keresztül a fuvarozó-, gyártó-, szállítmányozó vállalatok hivatalos minőségükben, üzleti kereskedelem (B2B) keretében rögzíthetik szállításaik adatait, kiadhatják a fuvarfeladatokat, e-CMR okmányokat hozhatnak létre, melyeket aztán a Platformot az adott célból meglátogatók böngészhetnek, kereshetnek, jogosultság birtokában szerkeszthetnek, teljesíthetnek, lezárhatnak, kifizethetnek (továbbiakban „Logisztikai Szolgáltatás”).

 1.4. Amennyiben Ön fuvarfeladatot teljesít a Logisztikai Szolgáltatás használatával, Ön közvetlen (jogilag kötelező érvényű) szerződéses kapcsolatba lép a szolgáltatást Ön részére biztosító VDS LOG Kft.-vel. Attól a ponttól kezdve, hogy Ön rögzítette a fuvarfeladatot (e-CMR okmány), cégünk kizárólag közvetítő szerepet tölt be Ön és a kiválasztott Partnerek között, eljuttatva az Ön releváns rögzített szállítmánya adatait a Partnerek részére, és egy visszaigazolást küldve Önnek a folyamatban részt vevő, rögzítéseket végző Partnerek nevében.

1.5. A Logisztikai Szolgáltatás nyújtása során közölt információk az Ön által megadott és Partnereitől beszerzett adatokon alapulnak. Ennek megfelelően a fuvarfeladatokat a Platformunkon rögzítő Felhasználók hozzáférést kapnak rendszereinkhez és az ő felelősségük lesz ezeken keresztül az adatok, Partnerek neve, címe, termékek, azok árai, fuvardíjak, az átadás-átvétel helyadatai, a járművek és feltételek valamint az egyéb megjegyzések, csatolmányok, releváns információk feltöltése és frissítése, melyek megjelennek Platformunkon.

1.6. Cégünk minden tőle telhetőt elkövet annak érdekében, hogy hibátlan Logisztikai Szolgáltatást nyújtson Önnek, nem fogjuk leellenőrizni, és nem tudjuk garantálni, hogy az összes feltüntetett információ pontos, teljes körű vagy a valóságnak teljes mértékben megfelelő. Emellett cégünk nem vállal felelősséget az esetleges hibákért (megjelenési és elektronikus betöltési hibákat is beleértve), megszakításokért (legyen szó a Platformunk vagy bármely szolgáltatásunk bármely (ideiglenes és/vagy részleges) meghibásodásáról, javításáról, fejlesztéséről vagy karbantartásáról), pontatlan, félrevezető vagy valótlan adatokért vagy az információk hiányos közléséért. A Logisztikai Szolgáltatást nyújtó felelősséget vállal arra, hogy az általa végzett karbantartás vagy fejlesztés miatti üzemszünetről tájékoztatja a Felhasználókat.

1.7. Minden időben a Regisztrált Felhasználók és általuk felvett Partnerek felelnek a Platformon feltüntetett (általuk kitöltött vagy feltöltött) információk pontosságáért, teljességéért és valódiságáért. Platformunk nem felelős egyetlen Regisztrált Felhasználó, illetve általa felvett Partner vagy az általa nyújtott szolgáltatás, kiszolgálási helyszín, járművek, sofőrök minőségéért, szolgáltatásai szintjének meghatározásáért, vagy annak minősítéséért, illetve nem tekinti feladatának azt.

1.8. Logisztikai Szolgáltatásunk kizárólag üzleti kereskedelmi célokra (B2B) használható fel, igazolt és regisztráció során ellenőrzött, működő, érvényes közösségi adószámmal rendelkező gazdasági társaságok által. Ennek megfelelően a Platformunkon feltüntetett tartalmak vagy információk, kapcsolt szoftverek, fuvarfeladatok, kitöltött e-CMR okmányok, termékek és szolgáltatások újraeladása, deep-linkelése, felhasználása, másolása, megfigyelése (pl.: spider, scrape), feltüntetése máshol, letöltése vagy sokszorosítása bármilyen kereskedelmi, illetve versenytársi tevékenységből vagy célból nem engedélyezett. Regisztrált Felhasználók részére részletes, általuk meghatározott igények szerinti elemzési lehetőséget biztosítunk belső üzleti folyamat elemzés céljára.

2. Szolgáltatások és a szerződés

2.1. A weboldalunkon a VDS LOG™ rendszerén keresztül lehetősége nyílik harmadik féltől származó fuvarfeladatok és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások. teljesítések között böngészni, amennyiben Ön felvételre és meghívásra került Partnerként egy regisztrált Felhasználó által. 

2.2. Nem a VDS LOG™ nyújtja az általa, mint Logisztikai Szolgáltatást nyújtó által közvetített termékértékesítéseket, fuvarozó- és szállítmányozó szolgáltatásokat. A VDS LOG™ csak a regisztrált Felhasználók, az általuk felvett Partnerek és esetlegesen az ügyletben résztvevő harmadik felek által kínált szolgáltatások közvetítését, az információcserét, a keresés lehetőségét biztosítja, valamint a kötelezettségek teljesítését könnyíti meg. A Felhasználók és Partnerek egymás irányába történő teljesítés esetén kölcsönösen beleegyeznek abba, hogy kötelezik magukat az általuk megkötött megállapodás feltételeihez.

2.3. Ez a megállapodás nem befolyásol semmilyen más megállapodást a Felhasználók, Partnerek, esetleges harmadik fél között. Ezek a feltételek a Logisztikai Szolgáltatás nyújtón kívülálló, általa nem ismert szerződéseken, vagy szóbeli megállapodásokon alapulnak, jelen Általános Szerződési Feltételekre nincsenek kihatással.

 

3. A VDS LOG™ felhasználói felület, mobil-applikáció és közösségi média

3.1. A felhasználóknak lehetőségük van csatlakozni a ”VDS LOG – Online Logisztika” Közösséghez (továbbiakban: Közösség), és/vagy regisztrálni a www.vdslog.eu felhasználói felületen, letölteni a mobil-applikációt a Google Play Áruházból, kedvelni és követni a https://facebook.com/vdslog közösségi oldalt, belépni a közösségi oldalon található csoportba. A regisztrált felhasználók aktívan részt vehetnek a platform további fejlesztésében, például igényeik szolgáltató felé kommunikálásával, közösségi kérdések megválaszolásával és különböző funkciók használatával, visszajelzések küldésével.

3.2. A nem regisztrált felhasználók ingyenesen olvashatják a www.vdslog.eu weboldal és hozzá tartozó közösségi média oldal valamennyi tartalmát, azonban a Logisztikai Szolgáltatás igénybevételére nem jogosultak a regisztrációs folyamat befejezéséig. 

3.3. A www.vdslog.eu felhasználói felület használatával a tagoknak lehetőségük nyílik rendszerezni és tárolni korábbi rögzítéseiket és oldalon végzett tevékenységüket. A felületen történő regisztrációhoz személyes és céges adatokat kell megadniuk a felhasználóknak, viszont a regisztrálók csak a felhasználóneveikkel lesznek beazonosíthatók, a személyes adataik titkosításra és anonimizálásra kerülnek. További információkért kérem, tekintse meg Adatkezelési Tájékoztatónkat. A tagság törlésével a felhasználók minden személyes adata törlésre kerül az adatbázisból, a törvény adta kötelezettségek teljesítéséhez szükséges adatok elévülési időn belül megőrzésre kerülnek, azok végleges törléséről elévülési időn túl a szolgáltatást nyújtó haladéktalanul intézkedik az érintettek értesítése mellett. 

3.4. Egy regisztrált felhasználó, csak egy felhasználói fiókkal rendelkezhet. A felhasználó felelősséggel tartozik a regisztrációja során megadott személyes és céges adatok pontosságáért és teljességéért, más nevében történő regisztrációt tudomásszerzés után azonnal tiltjuk. 

3.5. A felhasználó, a regisztráció során megadott felhasználónevét, jelszavát és egyéb személyes, valamint céges adatait köteles bizalmasan kezelni, különös figyelmet fordítva a jelszóra. Szintén felelősséggel tartozik a fiók használatáért, tekintettel a teljes Logisztikai Szolgáltatás platformra, valamint a harmadik felek felé történő továbbításra. 

3.6. A Felhasználónak nem szabad fiókjának adatait harmadik személy számára közzé tennie. A Felhasználó, amint tudomást szerez a felhasználó nevének és jelszavának jogosulatlan használatáról, azt azonnal köteles jelenteni a társaságunknak.

3.7. A fényképek és egyéb formátumú dokumentumok feltöltésével rendszerünkbe (például azok hozzáadása e-CMR okmányhoz) Ön vállalja, kijelenti és garantálja, hogy Ön a fotók/fényképek egyéb feltöltött dokumentumok szerzői jogának birtokosa, és beleegyezik abba, hogy a platform a szolgáltatás nyújtásához, használja a feltöltött fotókat, fényképeket egyéb csatolt dokumentumokat a weboldalán és mobil-alkalmazásában, vagy szolgáltatás teljesítéséhez bármilyen más módon, saját belátása szerint. Azáltal, hogy feltöltötte a fotókat/fényképeket, egyéb dokumentumokat a feltöltő teljes jogi és erkölcsi felelősséget vállal a harmadik felek (beleértve többek között a Partnerek) által esetlegesen támasztott igényekért és követelésekért, ami a platform használatából vagy a feltöltött anyagok közzétételéből fakadhat. A VDS LOG™ a feltöltött fényképeknek nem a tulajdonosa, és azok jóváhagyása sem a feladata. A feltöltő vállalja a fotók/fényképek valódiságával, érvényességével és azok használati jogával kapcsolatos összes felelősséget, a platformot és üzemeltetőjét ilyen jellegű felelősség nem terheli. A VDS LOG™ határozottan elutasít a képek posztolásával kapcsolatos mindennemű felelősséget. A képeket feltöltő személy garantálja, hogy a feltöltött képek nem tartalmaznak vírust, trójait vagy bármilyen más fertőzött fájlt, valamint hogy nem tartalmaznak pornográf, törvénytelen, obszcén, sértő, kifogásolható vagy ellenezhető tartalmat, és hogy nem sértik meg harmadik fél jogát (szellemi tulajdonjog, védjegy vagy magántitokhoz való jog). Bármely olyan fotó/fénykép, mely nem felel meg a fentebb említett kritériumoknak, nem kerül közzétételre és/vagy a VDS LOG™ bármikor eltávolíthatja, előzetes értesítés nélkül.

4. Adatvédelem, E-mail hirdetések

4.1. A Logisztikai Szolgáltatás működésében a személyes felhasználói adatok védelme prioritást élvez. A VDS LOG™ elkötelezett az adatvédelmi szabályok garantált betartása mellett. További információkért kérjük, olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat. 

4.2. A Logisztikai Szolgáltatás működése során csak akkor gyűjti, dolgozza fel, vagy használja az Ön személyes adatait (továbbiakban: adatok) amennyiben ahhoz megkaptuk az Ön hozzájárulását, illetve ha egy bizonyos jogszabályi rendelkezés engedélyezi az Ön adatainak begyűjtését, feldolgozását vagy használatát kötelezettségeink teljesítéséhez (pl.: számlázás). 

4.3. A Logisztikai Szolgáltatás működéséhez olyan adatokat gyűjt, dolgoz fel és használ, amelyek szükségesek a platform által kínált szolgáltatások végrehajtásához és/vagy a weboldal, illetve a mobil-alkalmazás használatához, zavartalan működéséhez. 

4.4. A Felhasználó a Közösségbe való regisztráció során, vagy esetleg más, a platform által nyújtott szolgáltatás használata alkalmával beleegyezését adta abba, hogy információkat kapjon a szolgáltatásról, akkor a felhasználó rendszeresen termék információkat fog tőlünk kapni. A hozzájárulását egy írásban közölt nyilatkozattal, vagy egy e-mail küldésének segítségével bármikor visszavonhatja.

5. Felhasználói felelősségek

5.1. A felhasználó felelős minden, platformon hozzáadott tartalomért (szövegek, fotók, értékelések, linkek, vélemények stb.). A felhasználó megerősíti, hogy ő birtokolja a megjelenéshez szükséges engedélyeket minden, általa közzétett tartalom felett és ezáltal nem sérti meg semmilyen harmadik fél jogait. A platformon tárolt és közvetített információk csak a Felhasználó írásban vagy elektronikus úton való kérelmére adhatók ki külső felhasználásra. 

5.2. A felhasználó garantálja, hogy a platform szolgáltatásait nem használja olyan tartalmak létrehozására, amelyek: álcázott hirdetés, lényegtelen, vagy szándékosan helytelen információt tartalmaz, erkölcstelen, pornográf, vagy más egyéb módon sértő, sérti harmadik személyek jogait, különösen a szerzői jogokat, más módon sérti a hatályos törvényeket, vagy bűncselekménynek minősül, vírusokat, vagy más olyan számítógépes programokat tartalmaz, amelyek szoftvereket, hardvereket károsíthatnak, vagy esetleg nem kívánt módon érintheti a számítógép használatot, kérdőíveket, vagy láncleveleket tartalmaz, célja a személyes adatok gyűjtése más felhasználókról, különösen kereskedelmi célokból.

5.3. A felhasználó garantálja, hogy nem használ olyan programokat és funkciókat, amelyek automatikus oldalmegjelenést, vagy tartalmat generálnak a VDS LOG™ oldalain. 

5.4. Abban az esetben, ha a felhasználó megsérti az Általános Szerződési Feltételeket, a VDS LOG Kft.-nek joga van bármilyen magyarázat nélkül azon kifizetéseit visszatartani, amiket a felhasználó a Logisztikai Szolgáltatás igénybevételén keresztül gyűjtött, a felhasználó által hozzáadott tartalmat törölni, továbbá joga van a felhasználót az oldalról véglegesen kizárni. A bűncselekményekből következő büntetőeljárásokat, valamint a hatósági adatigényléseket ez nem érinti.

6. Törlés/ Visszavonás

6.1. Egy héten belül az értesítést vagy a beérkezett törlési igényt követően a VDS LOG Kft.-nek jogában áll megszüntetni a felhasználó fiókját, valamint törölni a regisztrációját is. Ugyanezzel a felmondási idővel a felhasználó is bármikor megszüntetheti tagságát. A fontos okból származó azonnali megszüntetéshez való jog ettől változatlanul fennáll. Bizonyos törvény adta kötelezettségek teljesítéséhez szükséges információkat a szolgáltató törlést követően is tárol az előírt időhatárig.

7. Felelősségek

7.1. A platform használata során a Felhasználók és Partnerek által hozzáadott tartalmak minőségéért, teljességéért, megbízhatóságáért, illetve azok típusáért a VDS LOG Kft. nem vállal felelősséget. A szolgáltatás igénybevétele önkéntes jellegű, a regisztráció során a Felhasználó megismeri és visszaigazoltan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.

7.2. Minden tranzakció, ami e szolgáltatás igénybevételével teljesül kizárólagosan a platformot Felhasználó és Partnerei között köttetett megállapodások teljesítését könnyíti meg. Különösen fontos, hogy a VDS LOG™ soha sem veszi át az eladó, a vevő, a fuvarszervező vagy a szállítmányozó szerepét. Az adott szereplők általános üzleti és szerződési feltételei alkalmazottak, különösképpen a teljesítéshez kapcsolódó kérdésekben, vitákban. A rögzítéssel, megrendeléssel, fizetéssel, valamint egyéb, teljesítési kérdésekkel foglalkozó kapcsolattartó mindig az érintett Felhasználó és Partnerek. A VDS LOG™ nem vesz részt semmilyen megállapodásban, vagy követelésben, ami a VDS LOG™ Felhasználó és Partnerek között történik, a rögzített adatok Felhasználó által kikérhetők, a szolgáltató tudtával felhasználhatók. 

7.3. A VDS LOG™ nem ellenőrzi a harmadik felek és a Közösség tagjai által feltöltött tartalmak pontosságát. A platform működése során nem befolyásolja, nem módosítja ezeket az információkat, különös tekintettel az e-CMR kitöltése során megadott adatokra.

7.4. A felhasználók által küldött visszajelzések, a közösségi oldalakon közzétett vagy mobil-applikációban közölt tartalmak nem tükrözik a VDS LOG Kft. alvállalkozói és munkatársai véleményét és a Logisztikai Szolgáltatás nyújtó nem tekinti ezeket sajátjaként. 

7.5. Hivatkozások; reklám bannerek; üzleti adatok; információk szolgáltatókról; tartalmak, amelyeket a Közösség tagjai vagy a harmadik felek nyújtanak nem tekintendők a VDS LOG™ által adott, egy harmadik félre vagy harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó ajánlásnak. Technikai okokból, azaz az élő ár frissítés hibáiból kifolyólag előfordulhat, hogy a weboldalon szereplő árak nem egyeznek a Felhasználó és Partnera között érvényben lévő ajánlatokkal. A VDS LOG™ nem felelős a feltüntetett információk pontosságáért, különösképpen az árakért, súlyokért, szállított termékek adatáért vagy a fuvarozók és szállítmányozók telephelyre érkezéskori, feladat teljesítése során rendelkezésre állásáért. 

7.6. A VDS LOG™ nem vállal felelősséget olyan technikai problémákért, amiért a platform üzemeltetője nem felelős, illetve hibákért, amelyek ellenőrizhetetlen körülmények között adódtak. A VDS LOG™ nem garantálja az adatok folyamatos elérhetőségét és szabadon dönthet azok elérhetetlenné tételéről karbantartási fejlesztési célokból a Felhasználók haladéktalan előzetes értesítése mellett.

8. Változások az Általános Szerződési Feltételekben

8.1. A VDS LOG™ használatakor mindig az aktuális általános szerződési feltételek hatályosak. A regisztrált felhasználók e-mailen keresztül értesítést kapnak a változtatásokról. Az aktuális feltételeket a felhasználók letölthetik saját számítógépükre, valamint ki is nyomtathatják azokat.

9. Alkalmazandó jog és joghatóság helye

9.1. A VDS LOG Kft. szolgáltatás nyújtóra Magyarország törvényei alkalmazandóak. Amennyiben a Felhasználók és Partnerek, a harmadik fél vállalkozók, vagy közreműködő magánszemélyek, munkavállalók nem rendelkeznek általános joghatósággal Magyarországon, akkor számukra Kecskemét, mint a Kft. székhelye alkalmazandó, mint joghatóság helye vitás kérdésekben. Ellenkező esetben az hatályos jogszabályok szerint teljesítés helyeként megadott város, mint joghatóság helye.

10. Szellemi tulajdonjog

10.1. Amennyiben nincs másképp meghatározva, a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges, illetve a platformon található vagy általa alkalmazott szoftver és a platformon feltüntetett tartalmak, információk és anyagok szellemi tulajdonjoga (a szerzői jogokkal egyetemben) a VDS LOG Kft. vállalatának, valamint ellátó és szolgáltató cégeinek tulajdonát képezik.

Az idegen nyelvre fordításból adódó különbségek esetén az eredeti magyar nyelven írt változat tekintett felsőbbrendűnek.